|
www.pss.bg Форумът на ПСС
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kancho Ветеран

|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 11:43 pm Заглавие: Думи на благодарност към ПСС... |
|
|
Здравейте,
В неделя имах инцидент на писта Ястребец 2 в ски зона - Боровец. Паднах и усуках коляно, тъй като не ми се отвориха автоматите на ските. Полежах, опитах се да стана и не успях. Болката беше силна. Обадих се на 112, от там веднага ме свързаха с ПСС, а те от своя страна изпратиха екип, който се забави не повече от 5-10 минути. Момчетата, които дойдоха да ми помогнат бяха много уверени, спокойни и действаха много организирано. Транспортираха ме до паркинга, а там ме чакаше джип на ПСС, който да ме закара до колата. Впечатлена съм от бързината и професионализма на екипа. Тогава забравих да питам как се казват, само си спомням, че името на единия е Жоро.
Искам сърдечно да благодаря на целия екип на ПСС за помощта в този момент и да Ви пожелая да продължавате на спасявате хора, изпаднали в беда със същия професионализъм, организираност и увереност.
Поздрави,
Павлета Тодорова
София |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kancho Ветеран

|
Пуснато на: Чет Фев 04, 2010 5:21 pm Заглавие: |
|
|
На 21.12.2009 г. на писта Балканиада на Банско около 14.30 ч., паднах сериозно и счупих подбедрицата на левия крак.
Искам да изразя огромната си благодарност кам екипа на ПСС, които пристигнаха 3 минути след обаждането и с невероятен
професионализъм ме транспортираха до медицинския пункт.
Благодаря Ви много за всичко, което направихте за мен !
Лични благодарности и за един от спасителите - Коки !
Поздрави
Десислава Бояджиева |
|
|
 |
kancho Ветеран

|
Пуснато на: Вто Мар 30, 2010 9:13 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за бързата реакция от страна на ПСС в петък в Пампорово.Майка ми си е разтегнала връзка на коляно и е била много бързо и внимателно извозена до лекар,вече се разхожда внимателно.
И малко хумор добре че е попълнила точка 5 а не следващата в протокола,това е от нея с усмивка! |
|
|
 |
kancho Ветеран

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2010 10:15 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,
На 10 април в 13.10 претърпяхме много сериозен инцидент в района на връх Вихрен - северната стена на тур Кулоара. Искам да изкажа много специална благодарност на целия спасителен отряд от Банско, от който в спасителната операция се включиха 25 човека, както и на сезонните спасители от Благоевград, Трявна и Стара загора.
Към спасителите се включи и Мартин Маровски – алпинист от Ловеч, който беше дошъл да участва на ски-рали. След като разбрал за инцидента, той се присъединява към екипа и дори не можа да си получи наградата от ски-ралито, тъй като спасителната операция продължи до тъмно.
Реакцията на ПСС Банско беше светкавична! Ние бяхме на около 2600 м н.в. Първите спасители пристигнаха за по-малко от 3 часа. Петър беше с открита фрактура на лявото подбедрие, зависнал на въжето. Аз го осигурявах. Беше паднала мъгла и когато чухме: “Хей… добре ли сте…?” бяхме изненадани, не вярвахме на ушите си, че толкова, ама толкова бързо някой ще ни открие! Момчетата подходиха с изключително голям професионализъм и човечност.
Те се изкатериха до нас по колуара, направиха две установки, за да ни спуснат до началото на кулоара, взеха необходимите мерки за кръвоспиране и облекчаване на болката на Петър и шинираха крака му. Всичките 30-ина мъжки момчета постоянно се сменяха на носилката, за да ни придвижат колкото може по-скоро до организираната от тях линейка на спешна помощ. Наред с много милите думи, с които ни говориха през цялото време, спасителите бяха качили предостатъчно храна и вода за двама човека. Наистина беше невероятна тяхната подготовка!
МОМЧЕТА, понякога няма много думи за големите работи – едно ГОЛЯМО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на целия отряд на ПСС Банско!
Майя и Петър |
|
|
 |
kancho Ветеран

|
Пуснато на: Сря Май 05, 2010 8:38 am Заглавие: |
|
|
Здравейте! За първи път пиша в този форум, а поводът е да споделя благодаростта си към екипа на ПСС, които днес следобед ни помогнаха на Витоша (на мен и моята приятелка Елица), след като буквално за 5 минути се изгубихме в района на Алеко и след като се полутахме около час в гората, потърсихме тяхното съдействие по телефона. Звучи нелепо, просто невероятно, но това наистина ни се случи. Радваме се, че попаднахме на такива всеотдайни и точни хора в планината, които се отзоваха по такъв начин, в случай на нужда и безпомощност. Момчетата дойдоха много бързо и ни преведоха в правилна посока, отвъд нападалите от дървояди дървета. Ние едва ли щяхме да се справим без помощта им, поне не без по-сериозно произшествие...
Много благодарим за всичко, бяхте наистина прекрасни!
Гордеем се с вас! Успех и късмет във всичко!
Мила § Елица |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|